Kütüphane - Okul Zil - Web

Otomasyon Çözümleri

Kitap Barkodu

kitapbarkod

 Kitap barkodu formu ile pogramınızda kayıtlı kitapların barkodlarını barkod yazıcıya ihtiyaç duymadan klasik A4 yazıcınızdan yazdırabilmenizi sağlar. 

Kitap Barkod Araç Çubuğu


Ayarları Kaydet:
Barkod tasarımı bölümünde yapmış olduğunuz ayarlamalarınızın kaydedilmesini sağlar.

Listeyi Temizle:
Yazdırma listesinin temizlenmesini sağlar.

Baskı Önizleme:
Yazdırma listesinin önizlenmesini sağlar. Yazdırmak için öncelikle Baskı önizleme yapmanız gerekmektedir.

Excel e Gönder:
Yazdırma listesini MS Excel e gönderebilir, dilerseniz başka barkod etiket basım programlarına kolayca listenizi entegre ederek farklı barkodlar basabilirsiniz.

İşlem Sepeti

İşlem sepetindeki kayıtları listeye aktarmanız için işlem sepeti seçim penceresi ekranda görüntülenir.(Bkz:İşlem Sepeti)

Kapat:
Kitap Barkodu yazdırma formunu kapatmanızı sağlar


Form Alanları


Kitap Kodu:
Barkodunu yazdırmak istediğiniz kitap kodunu buraya giriniz.

Miktar:
Kitap kodu kısmında girilen kitabın barkodundan kaç adet basılacağını buraya giriniz. Aynı kodu birden fazla girdiğinizde girilen kod listede mevcut ise varolan sayıya miktar eklenir.

Miktar Olarak Kitabın Adeti Kadar Seç:
Bu seçeneğin işaretli olması durumunda kodunu girdiğiniz kitabın kütüphanenizdeki adeti miktar hanesine yazılarak barkodu basılacaktır.
(Örneğin: Kaşağı adlı kitap adeti 3 ise miktar hanesi 3 olarak listeye girilir ve 3 adet barkodu basılır)

Boş Etiket Ekle:
Eğer A4 gibi sayfa boyutunda etiketlere basım yapıyorsanız, yarıda kalmış etiket sayfalarını değerlendirmek amaçlı bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu seçenek işaretli iken kitap kodu girmenize gerek kalmadan listeye miktar kadar boş barkod eklenir ve bu barkod etiketleri basılmaz.
Örneğin;
3x5 adetlik bir barkod kağıdının son basımda 7 adet etiketini kullandınız. Bu durumda son etiket kağıdınız aşağıdaki gibi kalır

 8. etiketten başlamak için 7 adet boş etiketi eklerseniz yazdırmaya 8. etiketten itibaren başlanır. Bu işlemi aralardaki etiketleri atlatmak içinde kullanabilirsiniz.

X X X
X X X
X 8 9
10 11 12
13 14 15

Kitap Bul:
Kayıtlı bir kitabı listeye eklemeniz için arama formu açarak kitap adı ve koduna göre eklemek istediğiniz kitabı listeye ekleyebilirsiniz.

Hızlı Ekle:

Listeye seri olarak kayıt eklerken kolayca ekleyebilmeniz için bu özelliği kullanabilirsiniz. Örneğin kayıt numarası 1 ile 100 arasındaki kayıtları kolayca listeye aktarmak için başlangıç değerini 1, bitiş değerini 100 olarak girdiğinizde 1 ile 100 numaralı kayıtlar otomatik olarak listeye aktarılacaktır. Tekrar hızlı ekle dediğinizde ise en son kaldığınız kayıt numarasın 1 fazlası size hatırlatılacak ve böylece en son yaptığınız işleme göre kolayca işlem yapabileceksiniz.

Listeye Ekle:
Kita Kodu kutusunda yazan koda ait kitabı listeye eklemeniz sağlar.

Seçileni Listeden Çıkar:
Listeden silmek istediğiniz satırı seçerek bu butona basmanız durumunda seçili satır listeden kaldırılacaktır.

Yukarı-Aşağı Butonları:
Yazdırma sırasını veya boş barkodların yerlerini ayarlamak için bu butonları kullanabilirsiniz.


Barkod Tasarımı


Etiket Metni:
Etikette yer almasını istediğiniz metni buraya yazınız.İsterseniz etikete otomatik üye adı, sınıfı veya kitap adı ekleyebilirsiniz.
Bunun için Bilgi ekle Butonuna tıkladığınızda açılan menüden eklemek istediğiniz alnı seçtiğinizde [ ] içerisindeki ifade etiket metnine eklenir ve bu alanlara otomatik olarak yazmak istediğiniz alanlar eklenir.Bu alanları el ile de yazabilirsiniz.

bilgiekle

[K] :Etiket metninde bu ifadenin geçtiği yerlere otomatik olarak kurum adı eklenir.
[E] :Etiket metninde bu ifadenin geçtiği yerlere otomatik olarak kitap adı eklenir.
[Y] :Etiket metninde bu ifadenin geçtiği yerlere otomatik olarak kitap yazarı eklenir.
[T] :Etiket metninde bu ifadenin geçtiği yerlere otomatik olarak kitap türü eklenir.
[D] :Etiket metninde bu ifadenin geçtiği yerlere otomatik olarak kitabın bulunduğu dolap eklenir.

Bu ifadeleri birden fazlada kullanabilirsiniz. Örneğin; [K] [E] şeklindeki bir ifade etikeyte kurum adını ve kitap adınıda birlikte yazar.

Kurum Adı Getir:
Kurum adını etiket metnine direkt çağırmak için bu seçeneği seçebilirsiniz.(Kurum adı bilgisi ayarlar menüsünde yer almaktadır.)

Etiket Metnine Kitap Adı Ekle:
Yeni versiyonda bu özellik bilgi ekle menüsüne taşınmıştır.

Etiket Aralığı:
Etiketlerin birbirleri ile olan uzaklıklarını sağ ve alttan kaç mm boşluk bırakılacağını ayarlayabilirsiniz.

Etiket Boyutları:
Etiketinin genişlik, yükseklik ve kenarlığını mm olarak girerek etiket boyutunu ayarlayabilirsiniz. (Genişlik en az 44 mm, Yükseklik ise 31 mm olmak zorundadır.

Yazdırma Bilgileri:
Kağıt türü ayarını yapmanızı sağlar. Kağıt türü seçeneğinden kullandığınız kağıt türünü seçerek veya özel kağıt türü seçerek dilediğiniz boyutta çıktılar alabilirsiniz.